1983 yılında Kayseri'nin Oğlakkaya köyünde doğdu. İlk ve orta öğretimini Kayseri'de tamamladıktan sonra Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde Tıp fakültesi eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Mezun olduğu üniversiteye yakın bir yerde muayenehane açmış ve kamu hastanelerinde göreve başlamıştır. Kısa bir süre sonra ziyarete gittiği bi kasabada eczane olmadığını farketmiş, bölge insanının yaşadığı sıkıntıları farkedip oraya hizmet sunabilmek adına muayenehanesini kapatarak o bölgeye geçici görevle görevlendirilip hem doktorluğunu yapmış hemde bir ecza dolabı açmıştır.
Yaklaşık 2 sene kamu hizmetinden sonra askerlik görevi için İzmir'e gitmiştir.İzmir'de tesadüfen yolunun düştüğü özel bir yaşlı bakım evinde bakım evinin ve bakım evi sakinlerinin yaşadıkları sıkıntıları gözlemlemiş ve bu problemlere çözüm üretmek için "Geriatri" hastalıklarına merak salmış ve 11 yıl boyunca sağlık bakanlığı ile sürekli iletişim içinde bulunarak bakanlık düzeyinde çözümler üretilmesine katkıda bulunmuştur. Hatta memleketinde Tükiyede ilk Geriatri hastanesi açılması için büyük çaba saf etmiştir. İzmir'de birçok özel yaşlı bakım evlerinin sağlık hizmetlerinide aktif olarak kendisi sağlamıştır.
İzmir'de çalıştığı süre içinde bütün çabalara rağmen iyileşmeyen bir ayak yarası hastasından etkilenmiş, Geriatri hastalıkları tedavisinde elde ettiği başarıların ardından Yara tedavisine çözüm üretme adına çalışmalara başlamıştır daha sonra çalışmalarını İstanbul'da sürdürmeye karar vererek Diabetik ayak yaraları gibi iyileşmesi çok zor olan ağır yaralara nasıl çözüm bulabileceğini araştırmış ve birçok konuda Ar-Ge çalışmaları yapmıştır. Ağır şeker hastalığının ayakta neden olduğu ağır yaralar Dünya'nın her yerindeki doktorların baş belasıdır ve doktorla bu yüzden yaranın vücuda vereceği zarardan ötürü yara olan kısmın biraz üzerinden kesmeyi tedavi yöntemi olarak benimsenmiştir oysa yara tedavi edilebilirse insanlar parmağını, ayağını veya bacağını kestirmek zorunda kalmayacaktır.
Dr. Yusuf MARAŞLI dünyada 200 milyonun üzerindeki şeker hastalarının yaşadıkları bu soruna çözüm üretmek adına birçok tedavi yöntemleri çalışmalarını yaptıktan sonra her hastanın aynı tedaviye aynı cevabı vermediğini gözlemlemiş ve bir yara tedavi ekibi oluşturarak multidisipliner bir yaklaşım gerektiğini tespit etmiştir. Her hastaya yönelik kişisel tedavi yöntemleri kullanmaya başlamıştır. Son 10 yıldır yara tedavileri üzerine çalışan Dr. Yusuf MARAŞLI bu konuda ciddi başarılar elde ederek birçok uluslararası platformda sesini duyurmaya başlamıştır. Dünyanın her bölgesinde ayağını bacağını kestirmek istemeyen insanlar ümitle tedavi için Türkiye'ye gelmeye başlamıştır. Dr. Yusuf MARAŞLI yara tedavisi konusunda tecrübelerini ilgili doktorlarla paylaşarak ekibi kurmuştur ancak dünyada 200 milyon insanın yaşadığı bu ızdırabın bir branşı olmaması nedeniyle yara tedavisi branşının tıpta oluşması için çaba göstermektedir. Meslek hayatı boyunca sağlık konusunda insanların yaşadığı sorunlara mevcut tedavi yöntemlerinin eksik veya yetersiz kalmasını gözlemlemiş ve hep yenilikçi çözümler üretmek için çaba göstermiştir.